Gratis verzending vanaf €70 binnen NL, €90 in BE.

Welke edelstenen kunnen niet in water?

Welke edelstenen kunnen niet in water?

 Veel mensen doen hun edelstenen in water, om ze te reinigen, of om bijvoorbeeld de energie van de steen in het water te laten vloeien om het vervolgens te drinken. Maar, niet alle edelstenen kunnen tegen water, of zijn zelfs slecht voor ons om het water ervan te drinken! In deze blog zal ik een aantal edelstenen uitlichten die niet tegen water kunnen en je inzichten geven over het drinken van water waar edelstenen in zitten.

Bovenaanzicht water natuur foto

 Een van de meest bekende edelstenen die niet in water kan is Seleniet, dit komt omdat dit een gipssoort is waardoor de steen kan oplossen in het water. Hetzelfde geldt voor woestijnroos, want deze is ook een soort Seleniet. Daarnaast kan Zoutsteen logischerwijs ook niet tegen water, dit wordt niet als edelsteen gezien, maar het is toch belangrijk om te weten. Een zoutsteenlamp zal niet snel kapotgaan in een vochtige ruimte of als je deze afneemt met een vochtige doek, maar Halietclusters, wat ook een soort zoutsteen is, kan hier echt niet goed tegen. Dit komt omdat Haliet door haar bijzondere vormen veel fragieler is en minder compact is. Het is dus van belang om Haliet niet in een te vochtige ruimte te plaatsen, en al helemaal niet direct met water in aanraking te laten komen, om haar bijzondere clusters goed te kunnen behouden.

 Andere edelstenen die beter niet in water kunnen zijn:

Deze edelstenen zijn poreus of  ijzerhoudend en beschadigen in water. Daarnaast is het beter om geen water te drinken waar Malachiet direct in aanraking komt met het water, dit omdat het kopercarbonaat schadelijk is voor onze gezondheid. Het kopercarbonaat kan eigenlijk niet doordringen in onze huid, dus vasthouden is geen probleem, maar inwendig tot je nemen is geen goed idee. Daarnaast raad ik aan om edelstenen op gesteente of in geodes ook niet in water te doen, omdat het moedergesteente daardoor uit elkaar kan vallen.

Veilig edelstenen energetisch reinigen

De edelstenen die hier genoemd zijn, zijn geen uitputtende lijst. Weet je niet zeker of je edelsteen tegen water kan, dan is het beter om het zekere voor het onzekere te nemen en water te vermijden. Er zijn genoeg andere methodes om je edelstenen te ontladen en opladen, bijvoorbeeld door middel van wierook, salie, palo santo, maneschijn, zonneschijn, begraven in de aarde, of door ze te reinigen met hematiet en op te laden met bergkristal. Je kunt hier meer over lezen in deze blog.

Water drinken met de energie van edelstenen

Tevens is er nog een veel veiligere methode om de energie van edelstenen in water te drinken. Je hebt vast wel eens waterflessen gezien met edelsteenpunten erin of mensen die edelstenen los in water doen. Het nadeel van deze methodes is dat je niet goed weet wat je binnenkrijgt. Je weet niet waarmee de edelsteen in aanraking is gekomen in het slijpproces, productieproces en transport, én zoals benoemd, zijn sommige stoffen in de stenen zelf niet goed voor ons. Wat je wel wilt is dat de energie van de stenen vrij komt in het water. Dit kun je doen door bijvoorbeeld een waterfles met gesealde pod te gebruiken. Hier zitten de edelstenen in de pod die als barrière functioneert tussen het water. Zo komt de energie toch in het water, zonder dat de edelstenen direct in aanraking komen met het water.

Sieraden met edelstenen en water

Mijn laatste advies is om ook voorzichtig te zijn met sieraden met edelstenen in water. Ja, als het sieraad van zilver, goud, titanum of roestvrij staal gemaakt is zal het metaal tegen water kunnen, maar soms kan het ervoor zorgen dat de edelsteen losraakt uit de zetting van het sieraad, zeker als het gelijmd is. Ook kan dus niet elke steen tegen water. Het zou zonde zijn als je steen in kwaliteit afneemt. Poets je sieraden liever op met droge zachte doek en eventueel een beetje zilverpoets of goudpoets, in plaats van met water. Zorg er wel voor dat de edelstenen niet in aanraking komen met de zilver- of goudpoets! Je kunt eventueel ook je bijzondere juwelen naar de juwelier brengen, zij weten hoe ze met jouw juwelen om moeten gaan.

 

Laisser un commentaire