Gratis verzending vanaf €70 binnen NL, €90 in BE.

Hoe reinig ik mijn edelstenen?

Edelstenen zijn energie en hebben een bepaalde frequentie, net zoals alles op aarde eigenlijk energie is. Door hun energie kunnen edelstenen de balans in ons lichaam bevorderen, zodat heling kan plaatsvinden. Wanneer je een edelsteen bij je draagt zal hij dus jouw energie absorberen en neem jij de energie van de steen over.

Daarom is het belangrijk dat edelstenen eens in de zoveel tijd gereinigd en opgeladen worden. Hier zijn verschillende methoden voor, afhankelijk van de steen. In dit artikel lees je hoe de stenen die verkrijgbaar zijn op Insight Stones gereinigd en opgeladen kunnen worden.

Reinigen van edelstenen

Voor het reinigen van edelstenen zijn er verschillende mogelijkheden.

  • Vul een bakje met aarde en leg de edelsteen daar een nacht in. De natuurlijke magnetische kracht van de aarde trekt de edelstenen schoon.
  • De veiligste manier om edelstenen te reinigen is om ze een nacht in een bakje te leggen met kleine steentjes Hematiet. Hematiet is een ijzerhoudende steen die zelfreinigend is. Deze methode is veilig voor iedere steen.

 Twee zakjes met bergkristal en hematiet voor het ontladen en opladen van edelstenen

 Opladen van edelstenen

Ook voor het opladen van edelstenen zijn er verschillende mogelijkheden.

  • De meeste heldere edelstenen kun je opladen door ze in de zon te leggen. Uitzonderingen zijn de Amethist, Aventurijn en Rozenkwarts. Deze edelstenen kun je het beste niet aan zonlicht blootstellen. Ze kunnen dan verkleuren of zelfs barsten.
  • Een veiligere manier is om de edelstenen op te laden bij maanlicht. Je kunt ze gewoon binnen achter het raam leggen. Het liefst bij Volle Maan, ze worden opgeladen door het glas heen.
  • De veiligste manier om edelstenen op te laden is om ze een nacht in een bakje te leggen met kleine steentjes Bergkristal. Bergkristal is zelfopladend en versterkt de werking van de edelstenen.
Volle maan die nog te zien is in laat daglicht, met daaronder rozige wolken.

Edelstenen gaan in principe lang mee als je ze goed verzorgd. Vooral kleine stenen dienen vaker gereinigd en opgeladen te worden. Hou het uiterlijk van de steen in de gaten. Wanneer de kleurintensiteit veranderd is de steen waarschijnlijk uitgeput. Zo kan bijvoorbeeld de Amethist wel eens grijzig worden. Als ze zijn uitgeput, gooi ze dan niet zomaar weg, maar stop ze ergens in de aarde. Daar waar ze vandaan komen.

Laat een reactie achter