Gratis verzending vanaf €70 binnen NL, €90 in BE.

Neville Goddard's Leer: Een Diepgaande Verkenning van Esoterie en Manifesteren

In de wereld van esoterie en persoonlijke groei is Neville Goddard een naam die vaak naar voren komt. Neville Goddard was een invloedrijke spreker en schrijver die bekend stond om zijn leer over het manifesteren van onze realiteit. Zijn ideeën hebben talloze mensen geïnspireerd en geholpen om bewust hun leven vorm te geven. Laten we eens dieper ingaan op Neville Goddard's leer en ontdekken hoe het kan bijdragen aan onze spirituele groei en manifestaties.

Abdullah: 'You are in Barbados'

Neville Goddard begon zijn leerproces omtrent manifesteren doordat hij in contact kwam met zijn leraar genaamd Abdullah. In een van zijn lezingen vertelt hij over een ervaring waar hij geen geld had maar toch terug wou naar zijn geboorte-eiland, Barbados. Hij had twijfels of hij naar huis kon, maar Abdullah bleef naar hem herhalen dat hij al in Barbados was en dat hij eerste klas zou reizen per boot. Uiteindelijk kreeg Neville geld toegezonden van zijn broer om te reizen. Hij vertelde aan Abdullah dat hij eindelijk terug naar Barbados kon gaan, maar Abdullah bleef herhalen dat hij al in Barbados was en eerste klas zou reizen. Uiteindelijk kreeg Neville een upgrade naar eerste klas en kon hij naar huis gaan naar Barbados.

 

Veel leerlingen/fans van Neville speculeren dat Neville niet zelf deze reis heeft gemanifesteerd, maar dat de verbeelding van Abdullah deze reis naar huis had gemanifesteerd. Desalniettemin was dit een belangrijke les voor hem, en wellicht ook voor jou. Als je twijfelt of je iets zult bereiken, herinner jezelf eraan dat je al in Barbados bent.

 

Prachtige lucht met roze, blauw, mooie wolken en een ondergaande zon. 

De Bijbel

Neville baseerde zijn leer veelal op de Bijbel. Hij zag de Bijbel als een metafysisch en psychologisch drama, waar wij veel wijsheid uit kunnen halen. In die opzichten heeft hij veel gemeen met Christelijke Gnostische stromingen. Neville claimde tevens dat de Bijbel veel oosterse invloeden heeft en legt in zijn boeken uit hoe verhalen en wijsheden duiden op deze oosterse leer, evenals astrologische en psychologische inzichten.

De verbeelding is de realiteit

Op het meest fundamentele niveau stelt Neville Goddard dat onze verbeelding de sleutel is tot het creëren van onze realiteit. Sterker nog, hij leert ons dat onze verbeelding de werkelijke realiteit is en het fysieke een reflectie daarvan is. Zijn leer heeft als basis dat hij ervan uit gaat dat het bewustzijn er eerder was dan het fysieke, in plaats van dat het fysieke het bewustzijn genereert. Neville benadrukt het belang van het bewust gebruiken van onze verbeeldingskracht om ons leven vorm te geven. Volgens Goddard is onze verbeelding de brug om onze fysieke ervaring vorm te geven. Door ons levendig voor te stellen dat we al bezitten of ervaren wat we verlangen, creëren we een krachtig innerlijk beeld dat de basis vormt voor de uiterlijke manifestatie.

 

Het gevoel van de wens vervuld

Een ander belangrijk concept dat Neville Goddard onderwijst, is dat van het "gevoel van de wens vervuld". Hij benadrukt dat het niet voldoende is om eenvoudigweg te fantaseren over onze verlangens; we moeten ons ook volledig onderdompelen in het gevoel van het verlangen dat al vervuld is. Door de emoties en sensaties te ervaren alsof ons verlangen al is gerealiseerd, versterken we de kracht van onze verbeelding. Het zorgt ervoor dat wij ook werkelijk geloven dat onze verbeelding de realiteit is, zodat wij deze ook zodanig kunnen ervaren alvorens we deze ervaren in het fysieke. Dit complete geloof, of weten, dat wat wij in onze verbeelding ervaren echt is, zal dus uiteindelijk gereflecteerd worden in de fysieke wereld.

Volgens Goddard is geloof een cruciaal aspect van het manifestatieproces. Hij stelt dat we volledig moeten geloven in de realiteit van onze verbeelding, ongeacht de huidige omstandigheden of beperkingen. Het vereist discipline en vastberadenheid om trouw te blijven aan onze verbeeldingskracht, zelfs wanneer de buitenwereld anders lijkt te suggereren. Door onwrikbaar vertrouwen te hebben in de kracht van onze verbeelding, kunnen we wonderen manifesteren en de beperkingen van onze fysieke ervaring overstijgen.

Scheppers van onze realiteit

Een ander aspect van Neville Goddard's leer is het idee dat we de scheppers zijn van onze eigen realiteit. Hij benadrukt dat we niet hulpeloos slachtoffers zijn van omstandigheden, maar actieve deelnemers in het vormgeven van ons leven. Door de verantwoordelijkheid te nemen voor onze gedachten, overtuigingen en verbeelding, kunnen we bewust de gewenste realiteit creëren. Dit vereist introspectie en zelfreflectie om de diepere overtuigingen en blokkades te identificeren die ons belemmeren om onze volledige potentie te bereiken.

Kopje koffie met tekst op het kopje: 'what good shall I do this day?'

De gulden regel

Het is ook belangrijk op te merken dat Neville Goddard benadrukt dat het manifesteren van onze verlangens niet alleen bedoeld is om persoonlijk gewin na te streven, maar ook om een hoger bewustzijn en spirituele groei te bevorderen. Hij moedigt aan om onze verlangens in lijn te brengen met onze diepste waarden en het welzijn van anderen. Goddard gelooft dat wanneer we onze verbeelding gebruiken voor het welzijn van iedereen, we een harmonieuzere en liefdevollere wereld kunnen creëren. Hij refereert hierin vaak terug aan de gulden regel: 'behandel anderen zoals je door hen behandeld wilt worden'. Hij geeft aan dat je deze regel dient na te streven zowel in je fysieke acties evenals in je verbeeldingsacties. Wees dus ook goed voor anderen in je verbeelding.

Neville Goddard

Innerlijke authoriteit

Een ander aspect van Neville Goddard's leer is de nadruk op het loslaten van de behoefte aan externe bevestiging. Hij moedigt aan om te vertrouwen op onze innerlijke autoriteit en te geloven dat we de capaciteiten hebben om onze verlangens te manifesteren. Goddard spoort aan tot zelfreflectie en introspectie om eventuele twijfels, angsten en belemmerende overtuigingen te identificeren en te transformeren. Door het loslaten van externe goedkeuring en het cultiveren van een diep intern vertrouwen, worden we krachtige manifesteerders.

 

Disciplineer je geest

Het is belangrijk op te merken dat het toepassen van Neville Goddard's leer van esoterie en manifesteren een actief proces is dat discipline en consistentie vereist. Het is niet alleen een kwestie van positieve gedachten, maar ook van gerichte verbeelding, sterke intentie en emotionele betrokkenheid. Het vereist dat we bewust aandacht besteden aan onze gedachten, emoties en overtuigingen, en bereid zijn om ze indien nodig te transformeren.

Free pdf e-book: Neville Goddard - At Your Command

Free e-book: At your command by Neville Goddard

Innerlijke kracht 

Neville Goddard's leer is een krachtig instrument voor persoonlijke groei en het bewust creëren van onze realiteit. Door de verbeeldingskracht te gebruiken, ons volledig te verbinden met het gevoel van vervulling en een diep intern vertrouwen te cultiveren, kunnen we de gewenste realiteit naar ons toe trekken. Het is een reis van zelfontdekking, zelfverantwoordelijkheid en het openen van nieuwe mogelijkheden.


Of je nu op zoek bent naar materiële overvloed, gezondheid, liefdevolle relaties of spirituele groei, Neville Goddard's leer kan een waardevol kompas zijn op je pad. Het daagt ons uit om onze verbeeldingskracht te omarmen, onze overtuigingen te onderzoeken en bewust te kiezen welke realiteit we willen manifesteren. Met toewijding en consistentie kunnen we onze diepste verlangens verwezenlijken en een vervullend en betekenisvol leven creëren.

 

Laat een reactie achter