Gratis verzending vanaf €70 binnen NL, €90 in BE.

Hoe werken edelstenen eigenlijk?

Alles bestaat uit energie, zoals de meeste mensen weten. Onze omgeving, mensen, onze gedachtes, emoties, alles. Zo heeft ook alles een bepaalde trillingsfrequentie. Kleur en geluid hebben ook frequenties. Daarom kan een kleur of geluid zoveel impact hebben op ons en alles om ons heen.

Hand houdt edelsteen punt vast in de lucht die wijst naar de de maan.

Ook edelstenen zijn energie en hebben een bepaalde frequentie. In ons energieveld (aura) zijn zeven chakra’s te vinden die zorgen voor de verdeling van de energie over het lichaam. Uitgaande van het 7-chakra systeem. Iedere chakra heeft zijn eigen eigenschappen en kleur. Een ziekte of klacht, fysiek of mentaal, begint vaak door een verstoring in een of meerdere chakra’s, waardoor de energie niet goed meer kan stromen.

Vrouw met lang bruin haar is in de natuur bij een meer en rijkt met haar handen in de lucht

Door hun energie kunnen edelstenen de balans in ons lichaam bevorderen, zodat heling kan plaatsvinden. Uiteraard is het niet de bedoeling om edelstenen als vervanging van een dokter te beschouwen. Vaak is uit de kleur van een edelsteen af te leiden voor welk chakra deze geschikt is, doordat de kleur meestal overeenkomt met de kleur van de bijbehorende chakra. Wanneer je een edelsteen bij je draagt zal hij dus jouw trillingsfrequentie overnemen en neem jij de trillingsfrequentie van de steen over.

Edelstenen in een vensterbank met een plantje en een regenboog

De Amethist past bijvoorbeeld heel goed bij je zevende charkra, het Kruinchakra. Dit chakra is er om de mens met spiritualiteit te verbinden, wat voor iedereen een andere ervaring is. Ook staat het chakra voor wijsheid en één zijn met alles. Deze steen ondersteunt je bij het helder krijgen van je visie. Het helpt je contact te maken met je innerlijke bron die je kracht en inspiratie geeft, waardoor je weer in verbinding komt met je intuïtie. Amethist helpt je te laten zien wat écht belangrijk voor je is, met compassie en zonder oordeel.

De Aventurijn en Rozenkwarts passen bijvoorbeeld perfect bij je vierde chakra, het Hartchakra. De Rozenkwarts staat voor onvoorwaardelijke liefde voor jezelf en voor anderen. Hij opent je hart, leert je van jezelf te houden, jezelf te vergeven en accepteren en geeft een gevoel van eigenwaarde. De Aventurijn helpt je te kalmeren. Hij geeft een gevoel van welzijn en stimuleert geduld en individualiteit. Bij depressieve gevoelens kan Aventurijn je emotionele rust geven in hart en hoofd.

De chemische eigenschappen van een edelsteen kunnen ook invloed hebben op de werking. Wanneer je een edelsteen op de huid draagt, kan je huid de mineralen namelijk opnemen. De huid is ons grootste orgaan. Zo heeft Hematiet bijvoorbeeld een krachtige werking op het bloed, omdat het een ijzeroxide is.

Als laatst zijn je intenties ook heel belangrijk. Tijgeroog kan je bijvoorbeeld helpen met wilskracht, met je ideeën omzetten in daden. Wanneer je dit gelooft en de steen op deze manier vol vertrouwen draagt, dan werkt het vaak ook :)!


Al onze edelstenen worden ingekocht bij een leverancier die genoeg kennis in huis heeft om de echtheid van stenen te herkennen bij de inkoop ervan.

https://www.elle.com/nl/beauty-health/health/a27502763/edelstenen-werking/

Laat een reactie achter