Gratis verzending vanaf €70 binnen NL, €90 in BE.

Rozenkwarts - De steen van de liefde

Als je nadenkt over alle prachtige en verbazingwekkende kristallen die in ons universum bestaan, springen er een paar meer uit dan de rest. Een uitspringer is de krachtige Rozenkwarts! Wat maakt deze steen zo speciaal voor zoveel mensen op deze planeet? Waarom voelen zoveel mensen zich aangetrokken tot deze prachtige roze steen? Wat zijn de helende eigenschappen en toepassingen van rozenkwarts? Lees mee terwijl ik al deze vragen, en meer, beantwoord! Laten we beginnen!

Voor de liefde

Als je aan rozenkwarts denkt, zijn er waarschijnlijk een paar dingen die je meteen te binnen schieten. Helemaal bovenaan die lijst staat bij de meeste mensen het vermogen van rozenkwarts om alle soorten liefde te ondersteunen. Met alle soorten liefde, bedoel ik romantische liefde, maar ook platonische liefde en onvoorwaardelijke liefde. Dus, of het nu je romantische partner is, een vriend of familielid, of gewoon een lid van je gemeenschap, rozenkwarts kan je helpen je relatie met deze persoon te verdiepen. Dit is de reden waarom de verbazingwekkende en prachtige roze steen vaak ook de liefdessteen wordt genoemd!

Rozenkwarts waxinelichthouder bij theepot

 

Hartchakra

Omdat dit de steen van de (onvoorwaardelijke) liefde is, is het geen verrassing dat rozenkwarts direct verband houdt met je hartchakra. Het is ook een prachtige steen om je hartchakra in balans te brengen en te helen, omdat het gevoelens van liefde, mededogen en openheid bevordert en tegelijkertijd helpt om emotionele wonden en blokkades op te lossen! Hoe geweldig is dat? Door rozenkwarts te gebruiken tijdens meditatie, chakrawerk of gewoon door het te dragen, stellen we ons open voor al deze opmerkelijke voordelen.

Een eenvoudige manier om met rozenkwarts aan de slag te gaan, is door het direct op je hartchakra te plaatsen tijdens meditatie of gewoon stille reflectie. We hebben de neiging om van meditatie iets te maken dat een heel ritueel is dat het soms moeilijk lijkt om in onze drukke dag te passen! Kras die gedachte! Je kunt rozenkwarts gebruiken zonder dat het een grote, tijdrovende klus is. Soms hebben we maar een paar momenten tot onze beschikking, dus ga ervoor! Sluit je ogen, haal een paar keer diep adem om jezelf te centreren en leg de steen gewoon op je hartchakra. Denk na over wat je verlangt of nodig hebt van de steen. Laat zijn energie door je lichaam stromen en activeer je hartchakra. een gemakkelijke manier is ook om een sieraad van rozenkwarts dragen om zo de hele dag door dezelfde effecten te bereiken.

 

Emotionele genezing

Rozenkwarts staat er ook om bekend dat het gebroken harten herstelt. Of het nu gaat om een pijnlijke relatiebreuk, het verlies van een dierbare of gewoon de stress van het dagelijks leven, we hebben allemaal wel eens emotionele angst gevoeld. Van rozenkwarts wordt gedacht dat het helpt bij emotioneel herstel doordat het de ontwikkeling van liefdevolle, medelevende en een vergevingsgezinde houding stimuleert. Het dragen van een stuk rozenkwarts kan je helpen je geaard en gesteund te voelen terwijl je door pijnlijke emoties en herinneringen heen werkt.

 

Laten we het nu hebben over rozenkwarts en het vermogen ervan om emotionele wonden te helen. Deze roze steen heeft de reputatie één van de meest rustige en vredige energieën te hebben die er zijn! Door het te dragen of te gebruiken bij meditatie, kunnen we een deel van deze energie absorberen om sereniteit en verbinding in ons eigen leven te bevorderen. Rozenkwarts stimuleert gevoelens van zelfliefde en begrip, wat helpt bij emotionele genezing. Velen van ons worstelen met zelftwijfel en zelfkritiek, wat kan resulteren in negatieve denkpatronen en gedragingen. Rozenkwarts is bedoeld om negatieve emoties tegen te gaan door gedachten van eigenwaarde en eigenliefde bij te brengen. Het dragen van Rozenkwarts als sieraad of simpelweg als steen in je broekzak, kan je helpen innerlijke rust en acceptatie te bereiken, waardoor je je veiliger en zelfverzekerder voelt. Het verminderen van gevoelens van zorgen en wanhoop is een ander gebied waarop rozenkwarts kan helpen bij emotioneel herstel. Deze gevoelens kunnen een uitdaging zijn om onder controle te houden en kunnen u een ontmoedigd en overweldigd gevoel geven. Rozenkwarts wordt al lang vereerd vanwege zijn vermogen om stress en wanhoop te verlichten. Je kunt een rustgevend aura creëren, die kan helpen bij het beheersen van uitdagende emoties en het verminderen van spanning en angst, door een stuk rozenkwarts bij je te dragen of als sieraad te dragen.

 

 

Kristalhelder

Kortom, het is "kristalhelder" dat rozenkwarts een groot aantal voordelen heeft die we allemaal kunnen gebruiken! Mijn overtuiging is dat er geen enkele persoon op deze aarde is die op de een of andere manier niet zou profiteren van het gebruik van deze ongelooflijk fijne steen. Deze steen heeft zoveel te bieden, of het nu gaat om meditatie, sieraden, chakrawerk of gewoon om zijn schoonheid te bewonderen, de steen van de liefde zal je niet teleurstellen. Ik daag je uit om rozenkwarts vandaag nog in je leven te gebruiken!

 

Rozenkwarts zeepdispenser met gouden pompje voor spiegel - Insght Stones

 

 

Rozenkwarts diffuser met gouden rand - Insight Stones

 

Laisser un commentaire